Kızıltepe'de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe'de Sportif, kültürel ve Güzel sanatlar dallarında il derecesine giren öğrencilere çeşitli ödüller verdi.

Spor 23.05.2014 09:34:46 0
Kızıltepe

Kızıltepe ilçesinde çeşitli müsabakalarda il ve ilçe derecesine giren liseli öğrenciler Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından ödüllendirildi.

Atletizm, Badminton, Hentbol, Tekvando, Basketbol, Futbol, Kuran-ı Kerim’i güzel okuma, Ezanı güzel okuma, Arapça şiir dalı, münazara yarışması, matematik olimpiyatları ve bilim branşlarında Mardin il derecesine giren 1.2. ve3. sınıflarda okuyan Kızıltepe liselerindeki 118 öğrenci Kızıltepe Kaymakamı Ermiş, tarafından ödüllendirildi.

Kızıltepe kaymakamlık makamında düzenlenen ödül töreninde ilçe Milli eğitim müdürü İbrahim Bahçıvancı ve dereceye giren okulların öğretmen ile idarecileri de hazır bulundu.

Başarılı öğrencilere ödüllerini veren Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş yaptığı açıklamada, “Liselerimizde okuyan sportif kültürel ve güzel sanatlar dallarında Mardin ilinde ilk üçe giren okullardaki öğrencilerimizi ödüllendirdik. Başarılı olan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. Tabi marifet iltifatta tabi bunları ıskalamamak lazım, başarılı olan bütün öğrencileri öğretmenlerimizi bu nedenle ödüllendirmeye çalışıyoruz. İnşallah başarılarılar artarak devam edecek.

Kızıltepe’deki öğrencilerimi zaten genetik olarak spora yatkın olduğunu görüyoruz önümüzdeki dönem için spor lisesi açacağız ilçemizde birde Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu açılması gündemde rektörümüzle bu konuda hemfikir olduk. İnşallah buradaki sportif kültürel ve güzel sanatlar alanındaki başarılarımız daha da artacaktır. 19 Mayısta ödüller verecektik daha önce ortaöğretimdeki ödülleri verdik ortaokul ve ilkokulları ödülleri 23 Nisanda verdik ama lise öğrencilerinin ödülleri 19 Mayısta verecektik törenler iptal edilince bu güne erteledik.” Şeklinde konuştu.